Doznajemo

Dagestanac od BiH traži azil, a Rusi tragaju za njim zbog ratovanja za ISIL

12.01.2018.
u 13:00

Posljednji na popisu koji je zatražio azil u BiH je ruski državljanin Magomed Isakov kojega su vlasti BiH uhitile u jesen prošle godine, a za kojim tragaju vlasti Rusije zbog sudjelovanja u ratu na strani terorističke organizacije Islamske države. Isakov je iskoristio mogućnost odugovlačiti i pokušati dobiti azil, što je malo vjerojatno s obzirom na to da su ga i vlasti BiH ranije proglasile prijetnjom za nacionalnu sigurnost.

Odbili otkriti identitet

Riječ je o neobičnoj situaciji jer je u pitanju ista osoba koja je u BiH pokušala ući u travnju prošle godine, a u listopadu je uhićena kod Bijeljine. Granični policajci u sarajevskoj zračnoj luci tada su utvrdili kako je Rusija posredstvom Interpola za tim stanovnikom Dagestana, republike koja se nastoji odcijepiti, raspisala međunarodnu tjeralicu tereteći ga za povezanost s terorizmom. Nakon uhićenja izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u razdoblju od pet godina te je stavljen pod nadzor u Imigracijski centar Službe za poslove sa strancima. No, Isakov je samo jedan u nizu onih koji su tražili azil u BiH ...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije