susret u New Yorku

Cvijanović s Guterresom: Suradnja institucija u BiH sa UN-om jako dobra

22.03.2023.
u 19:00

Predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u New Yorku s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, a sugovornici su ocijenili kako je suradnja institucija u BiH sa UN-om jako dobra, te je istaknut značaj zajedničkog djelovanja s ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava suvremeni svijet. 

Tom prilikom, Cvijanović je informirala sugovornika o aktualnim političkim prilikama u BiH, procesu formiranja vlasti, kao i dodjeli kandidatskog statusa za članstvo u EU. Ukazala je na važnost intenziviranja dijaloga domaćih političkih aktera s ciljem provođenja važnih reformskih procesa i daljnjeg napretka na europskom putu. 

Kako je priopćeno iz  Predsjedništva BiH, Cvijanović je izrazila punu opredijeljenost ka očuvanju mira i stabilnosti, kao i dosljednom poštivanju normi i principa unutrašnjeg i međunarodnog prava od svih relevantnih aktera u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?