jednostavni savjeti

Čuvajte vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu, jelo će biti savršeno

Dreamstime
17.02.2020.
u 08:40

Voda od tjestenine je tajni sastojak na koji mnogi zaborave. Donosimo vam razloge zašto je trebate sačuvati i koristiti prilikom kuhanja kako bi vam jelo bilo što ukusnije

Kuhanje suhe tjestenine je jedan od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuhar to može napraviti. Ovaj jednostavan zadatak ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od tjestenine je jedan od njih. Međutim, to je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi. 

Voda od tjestenine je preostala tekućina u kojoj se kuhala tjestenina te je ona punjena škrobom i solju. Iako može izgledati mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog umaka i prekrasnog jela s tjesteninom, piše 24sata.hr. 

Što učiniti s vodom od tjestenine?
Nakon što se vaša tjestenina skuha, izvadite ju iz lonca pomoću velike vilice kako bi vam voda ostala na dnu posude. Tako možete uštedjeti vode koliko želite. Sačuvajte jednu šalicu vode po loncu tjestenine, dodajte umak u lonac s vodom i promiješajte te zatim dodajte tjesteninu. Sadržaj škroba obogaćuje vaš umak, a sadržaj soli daje dodatni okus.

Škrob djeluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosječna jela s tjesteninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom talijanskom restoranu.

Voda od tjestenine je savršena za jednostavne umake poput cacio e pepea, a još je i bolja u laganom pirjanom mesnom raguu, prenosi Reader's Digest.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?