Ministar vanjskih poslova

Crnadak završava sudjelovanje na zasjedanju Generalne skupštine UN-a

crnadak
23.09.2016.
u 11:07

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas završava svoju posjetu 71. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, gdje je sudjelovao na neformalnom sastanku ministara  vanjskih poslova država članica Procesa suradnje zemalja jugoistočne Europe (SEECP).

- Suradnja unutar SEECP-a ide rame uz rame s eurointegracijskim procesima, što je krajnji cilj naše regije, a Europska unija nikada neće biti potpuna bez integracije cijeloga jugoistoka Europe kao njenog sastavnog dijela - naglasio je Crnadak.

Također, povodom predsjedavanja BiH Centralnoeuropskom inicijativom (CEI) održao je neformalni sastanak s ministrima vanjskih poslova zemalja članica ove regionalne inicijative, koju je ocijenio efikasnom platformom za integraciju u EU zemalja kandidata za članstvo.

Na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 20 do 26. rujna, tijekom trilateralnih susreta s ministrima vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske, odnosno BiH, Hrvatske i Turske, sugovornici su bili jednoglasni u apelu na smirivanje tenzija u regionu.

Ukazali su na potrebu da se zemlje zapadnog Balkana trebaju fokusirati na suštinske probleme koji se odnose na jačanje stabilnost, međusobnog povjerenja, ekonomski razvoj i proces europskih integracija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije