Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Radmanović da odgovori zašto je podržao strane sudije u Ustavnom sudu

Igor Crnadak
30.12.2016.
u 13:42

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je danas bivšeg člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića da javno kaže zašto je 2011. godine, dok je bio u Predsjedništvu BiH, dao dodatni legitimitet za prisustvo stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

- Šta je tu bio interes RS-a pa je odlučio da glasa i potpiše odluku 2011. I na taj način da dodatni legitimitet stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH - naveo je Crnadak na pres- konferenciji u Banjoj Luci.

Istakao je i da se jučer pojavio dokument u kojem se vidi da je bivši član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović 2011. godine glasao za imenovanje stranog sudije u Ustavni sud BiH.

- Dok je god PDP u institucijama BiH nikada više strane sudije neće dobiti podršku za Ustavni sud BiH - naveo je Crnadak i podržao stav predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da ne podrži dolazak novog stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Najavio je da će fokus aktivnosti njegovog resora u idućoj godini biti europski put BiH te regionalna suradnja, koja, kako je naveo, sa Srbijom i Hrvatskom treba da bude što konkretnija i snažnija, te u korist građana ovih zemalja.

I najavljenu posjetu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u veljači 2017. godine Sarajevu ocijenio je dobrim korakom za bolje odnose BiH i Srbije, te posebno između Srba i Bošnjaka.

Kao najznačajniji događaj u ovoj godini izdvojio je sastanak ministara zemalja Centralno europske inicijative tijekom ljeta u Banjoj Luci te kazao da je ova godina bila veoma dobra kada je u pitanju europski put BiH.

Kada je riječ o pitanjima iz upitnika Europske komisije za BiH, naveo je da u MVP-u već rade na odgovorima na neka pitanja i očekuje da se postavljeni zadaci ispune u predviđenom roku.

U ožujku bi bilo dobro, kako je naveo, da se u vezi s pitanjima u upitniku organizira sastanak predstavnika Vijeća ministara i entitetskih vlada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije