Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Ne treba se natjecati tko je prvi dao odgovore na pitanja iz Upitnika

CRNADAK
02.02.2017.
u 17:04

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra da su nepotrebna "natjecanje" tko je prvi dao odgovore na Upitnik koji je BiH u prosincu dobila od Europske komisije, već da je važno da svi nivoi vlasti taj posao urade do kraja da bi BiH imala šansu za kandidacijski status u EU.

Uvjeren je i kako je i RS pripremila odgovore na pitanja iz njene nadležnosti i da ne postoji želja da se stvari blokiraju.

Podsjeća da taj entitet ima veliki broj obaveza u davanju odgovora na pitanja i nada se kako će svi nivoi vlasti na vrijeme taj posao završiti.

Izrazio je zadovoljstvo jer je Ministarstvo vanjskih poslova BiH sa svojim službama završilo posao odgovora na 65 pitanja iz Upitnika Europske komisije.

- Odgovori na pitanja iz Upitnika Europske komisije koja su u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH predata su na vrijeme, a najviše su se bavili pitanjima regionalne suradnje i međunarodnim obavezama BiH – precizirao je.

Pojasnio je kako su pitanja koja su oni "pokrivali" bila raspoređena u osam poglavlja, a određena su uradili zajedno s Predsjedništvom BiH s obzirom na specifičnu podjelu poslova kada je u pitanju vanjska politika.

I dalje smatra da bi bilo dobro da u ožujku predstavnici Vijeća ministara BiH, premijeri entiteta te županijskih vlada i Brčko Distrikta zajedno “prođu” kroz sva tehnička pitanja ili ukoliko budu nekih političkih pitanja.

- To bi olakšalo završetak ovog posla i dalo podsticaj za idući cilj – kandidatski status za EU – rekao je šef bh.diplomacije na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije