Crnadak na zasjedanju Generalne skupštine UN-a

Igor Crnadak
18.09.2017.
u 13:08

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovat će na 72. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku. 

Prvog dana posjete, u utorak, 19. rujna, planirani su bilateralni susreti s generalnim tajnikom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OEBS) Thomasom Gremingerom i ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjartom. Ministar će u u večernjim satima prisustvovati prijemu čiji će domaćini biti predsjednik Europskog savjeta Donald Tusk i visoka predstavnica EU za spoljnu i sigurnosnu politiku Federica Mogherini.

Drugog dana posjete, 20. rujna, ministar će sudjelovati na radnom doručku Savjeta za regionalnu suradnju (RCC), kojem će prisustvovati ministri vanjskih poslova zapadnog Balkana (WB6), kao i komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn. Ministar će istog dana imati susret s generalnim tajnikom Stalnog arbitražnog suda (PCA) Hugo Hans Sibleszom, te će prisustvovati prijemu koji organizuje ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

U četvrtak, 21. rujna, planirano je sudjelovanje Crnatka na 8. ministarskom doručku Grupe prijatelja medijacije. Istog dana su planirani trilateralni susreti ministara vanjskih poslova Republike Turske, Republike Srbije i BiH, kao i Republike Turske, Republike Hrvatske i BiH. Planirano je sudjelovanje ministra i na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Centralnoeuropske inicijative (CEI), čiji je domaćin ministar vanjskih poslova Bjelorusije (BiH je članica Trojke). U večernjim satima planirano je sudjelovanje ministra na prijemu čiji je domaćin ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Sigmar Gabriel.

Četvrtog dana posjete, 22. rujna, ministar će sudjelovati na sastanku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5), čiji je domaćin ministar vanjskih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov. Istog dana, planirano je sudjelovanje ministra i na sastanku ministara vanjskih poslova Grupe prijatelja Alijanse civilizacijam priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije