slovenija

Crnadak na Bledu pozvao članice EU da podrže bh. zahtjev za članstvo

Crnadak
07.09.2016.
u 11:47

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozvao je, tijekom obraćanja na Strateškom forumu Bled, u Sloveniji, sve članice Europske unije da na predstojećem sastanku u Briselu zakazanom za 20. rujna, jednoglasno podrže zahtjeva BiH za članstvo u EU.

Kao sudonika na panelu nazvanom "Zapadni Balkan: Da li je EU još uvijek faktor povezivanja", Crnadak je ocijenio da je u interesu stabilnosti i prosperiteta u regionu zapadnog Balkana da politika proširenja ostane prioritet, kako za zemlje regije, tako i za članice EU.

Kako je kazao, u posljednjih nekoliko godina ostvaren je značajan napredak usprkos evidentnim problemima s kojima se susreće regiju na putu europskih integracija.

Na marginama Strateškog foruma ministar Crnadak razgovarao je s ministrom vanjskih poslova Slovenije Karlom Erjavcem o podršci koju će Slovenija pružiti BiH tiejkom procesa europskih integracija.

Iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH priopćeno je i da je tema susreta dvojice ministara vanjskih poslova bila realizacija započetog procesa isplate stare devizne štednje štedišama iz BiH.

Također, Crnadak se na Bledu susreo i s ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolom Poposkim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?