Dan općine Odžak

Čović: Vi ste na vratima EU, Odžak treba postati jedna od najrazvijenijih općina u BiH

09.02.2018.
u 08:00

Općina Odžak jučer je obilježila svoj dan, datum kada je Odžak, prema Daytonu, pripao području FBiH i kada je počeo proces povratka na prostore ove posavske općine. Prije svečane sjednice Općinskog vijeća udruge branitelja i sva izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na poginule branitelje te posavske općine, piše Večernji list BiH. 

Visoki uzvanici

Sjednici je, uz ostale, nazočio i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, Ivan Del Vechio, Veleposlanik RH u BiH, Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH, ravnatelj HMI Mijo Marić... i mnogi drugi uvaženi gosti te dužnosnici sa svih razina vlasti. Posebno je pozdravljen zapovjednik 102. brigade HVO-a brigadir Tomo Božić. Odlukom OV-a Dragan Čović je proglašen počasnim građaninom Odžaka. - Čast mi je biti počasnim građaninom Odžaka, što mi predstavlja veliki motiv za daljnji rad. S priznanjem sam postao dio ove sredine i obveza mi je i dalje doprinositi njezinu razvoju kako bi općina Odžak postala jedna od najrazvijenijih sredina u BiH. Vi ste na granici, na vratima EU i uvjeren sam da će se općina Odžak još brže razvijati u tom smjeru - poručio je Čović. Predsjedatelj OV-a Mujo Puzić kazao je da je tijekom protekle godine održano 11 redovitih i dvije izvanredne sjednice te izrazio očekivanje da će završiti započeti i novi planirani projekti. Konkretnije izlaganje imao je načelnik Jakov Ivanković te podcrtao tri projekta koja će, po njegovim riječima, biti temelji na kojim će općina graditi svoj razvoj.

- Prvi projekt je koridor Vc koji u dužini od 10 km prolazi kroz ovu općinu, a drugi je most na rijeci Savi u Svilaju, koji će biti završen u svibnju 2019., dok će u sklopu trećeg projekta izgradnja graničnog prijelaza započeti u proljeće ove godine - kazao je. Načelnik je izdvojio i odluku o dodjeli 1000 KM za svako novorođeno dijete, koju je do sada iskoristilo 60 majki, s tim da će se odluka nastaviti primjenjivati i u ovoj godini.

Općinska priznanja

Nazočne je pozdravio izaslanik ministra branitelja RH Nenad Križić, potom Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH, uime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. - Uvijek je lijepo doći među poštene i vrijedne ljude u Posavini koji na svakom koraku potvrđuju koliko vole svoj rodni kraj - rekao je Milas i obećao nastavak partnerstva u projektima.

Spomen-zahvalnica posthumno je dodijeljena za 9 pripadnika 102. brigade HVO-a, preminulih tijekom 2017. Deset zahvalnica dodijeljeno je zaslužnim građanima i ustanovama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?