radni posjet

Čović se upoznao s problemima i potrebama Hrvata općine Vareš

vares
31.05.2016.
u 17:07

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom kojeg su činili zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić te ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić, boravili su danas u radnom posjetu općini Vareš.

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Čovićem najprije se sastalo s dužnosnicima općine Vareš, predsjednikom OV Vareš Zdravkom Maroševićem i načelnikom općine Avdijom Kovačevićem i njihovim suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o projektima u općini Vareš, posebno infrastrukturnim projektima koji se tiču prometnica i vodovoda. Općinski dužnosnici su ukazali na poteškoće pri realizaciji istih te tražili pomoć od većih razina vlasti.

U nastavku posjeta Varešu predsjednik Čović posjetio je poduzeće MPM Vareš koje posluje od 1998. godine. Vlasnik poduzeća Milomir Marošević upoznao je izaslanstvo i predsjednika Čovića o poslovanju poduzeća od samog početka. Poduzeće se širilo u skladu s potrebama potrošača, uz nadogradnju modernom tehnologijom i podršku kvalificiranih djelatnika. Danas je izraslo u suvremeno organiziran proizvodno-
prodajni sustav koji udovoljava svim zahtjevima i potrebama tržišta i u kojem svakodnevno radi preko 50 zaposlenih.

Dr. Čović je održao sastanak i s predsjednikom OO HDZ BiH Vareš, Zdravkom Maroševićem i članovima OO HDZ BiH Vareš. Razgovaralo se o političkim gospodarskim i svim pitanjima vazanima za Vareš i njegove stanovnike, posebno Hrvate ovog područja, njihove potrebe te o predstojećim lokalnim izborima.

Posjet Varešu izaslanstvo HDZ-a BiH završilo je u druženju s domaćinima u Turističko – terapeutskom centru Kuća susreta Bijelo Borje gdje se razgovaralo o stanju u Varešu. Predsjednik Čović o stanju u Varešu razgovarao i sa župnikom župe sv. Mihovila arkanđela, fra Mirkom Majdandžićem, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?