sastanak s Galit Peleg

Čović s veleposlanicom Izraela: Važno je širiti gospodarske i ekonomske veze

15.02.2023.
u 07:01

Čović je istaknuo kako će se u idućem razdoblju zalagati za produbljivanje odnosa BiH sa svima zemljama prijateljima, posebice u cilju jačanja trgovinske razmjene, dolaska investitora, što u konačnici donosi i nova radna mjesta.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u utorak navečer u Mostaru s nerezidentnom veleposlanicom Države Izrael za BiH Galit Peleg. Sastanak je održan u Gospodarskoj komori Države Izrael u Mostaru.

Dopredsjedatelj Čović i veleposlanica Peleg razgovarali su o odnosima dvije zemlje, s posebnim naglaskom na jačanje gospodarske suradnje. U tom kontekstu jedna od tema bio je i skori Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2023. čiji je zemlja partner Država Izrael. 

Sajam će, kako je kazano, biti velika prilika za upoznavanje gospodarstvenika, razmjenu informacija i kontakata, a sve s ciljem što većeg ulaganja u budućnosti u BiH. Sugovornici su se složili kako je, posebice u vremenu recesije, energetske krize i poremećaja na svjetskim tržištima, važno širiti gospodarske i ekonomske veze.

Dopredsjedatelj Čović istaknuo je kako će se u idućem razdoblju zalagati za produbljivanje odnosa BiH sa svima zemljama prijateljima, posebice u cilju jačanja trgovinske razmjene, dolaska investitora, što u konačnici donosi i nova radna mjesta. 

Otvaranje Gospodarske komore Države Izrael je ocjenjeno kao veliki iskorak i poticaj za gospodarsku suradnju. Mostar će, kako je istaknuto, početkom svibnja, u vrijeme održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva, biti središte regije, od bilateralnih, političkih do gospodarskih susreta, priopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Čović je i na službenom Twitteru objavio kako se sastao s veleposlanicom Izraela: 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?