Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Čović razgovarao s Cormack i Wigemarkom o političkoj situaciji i reformama

16.01.2018.
u 18:39

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack i specijalnim izaslanikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te stanju reformi.

Naglasak je stavljen na nužne izmjene Izbornog zakona u svim njegovim elementima koja zahtijevaju efikasna rješenja, u skladu s europskim standardima i relevantnim odlukama Ustavnog suda BiH.

To se odnosi na utvrđivanje načina izbora članova Predsjedništva BiH, izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, organiziranje izbora u Mostaru, kao i realizaciju niza međunarodnih preporuka koje za cilj imaju unapređenje efikasnosti i transparentnosti izbornog procesa.

Čović je istakao kako je nužno težiti rješenjima koja istovremeno unaprjeđuju europsku perspektivu BiH i garantuju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda kroz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja u izbornom procesu.

Sugovornici su zaključili da je u cilju iznalaska potrebnih rješenja u idućem razdoblju potrebno dodatno intenzivirati razgovore parlamentarnih stranaka, kako bi bilo omogućeno potpuno provođenje izbornih rezultata nakon općih izbora u listopadu 2018., te na taj način kreirale pretpostavke za daljnje reformske aktivnosti od vitalnog značaja za BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentara 1

BR
brodarevac
11:50 17.01.2018.

jel se može imati i ovce i novce prijedlog hns a nema puno veze sa europskim standardima čak obratno vodi još većoj diskriminaciji čovjeka u bih. Evo hdz je bio na vlasti od kraja rata pa do sada više odod 15 godina i šta je to bolje bilo hrvatskom narodu tada nego kada hdza nije bilo na vlasti, ovo sve se odnosi na obične ljude. Jasno je da sada svita oko Čovića puno bolje živi nego tada, džepovi su puni, sujeta je puna, a to što bukvalno za 20 godina će se broj mladih prepoloviti u BiH, a broj hrvata će se svesti na statističku grešku ako ovako nastave da rade, to nikog nije briga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?