Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čović: Prijedlozi u Deklaraciji HNS-a ne dijele BiH

- BiH je naša domovina - kazao je Čović citirajući prvi dio Deklaracije HNS-a. Dodao je kako je to odgovor zagovara li preustroj cijele BiH ili samo jednog njezinog dijela
01. ožujka 2015. u 11:36 2 komentara 505 prikaza
covic
Foto: VL FOTO

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako prijedlozi o uređenju BiH, koji su sadržani u Deklaraciji HNS-a, ne dijele Bosnu i Hercegovinu već se traži reorganizacija države i donošenje novog Ustava BiH. - BiH je naša domovina - kazao je Čović citirajući prvi dio Deklaracije HNS-a. Dodao je kako je to odgovor zagovara li preustroj cijele BiH ili samo jednog njezinog dijela.

- Bilo koji preustroj BiH, kakav god on bio, kakva god rješenja tražili, uvijek se tiču BiH", kazao je Čović na konferenciji za novinare koja je u subotu kasno uvečer održana nakon višesatnog 6. zasjedanja HNS-a BiH u Mostaru. Komentirajući svoj prijedlog da se BiH uredi kroz četiri federalne jedinice, Čović je kazao da je to jedno od rješenja koje se nudi.

 - Deklaracija je ostavila dovoljno prostora da kroz institucije BiH tražimo rješenja za reorganizaciju sa svojim partnerima - istaknuo je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, naglasivši da Deklaracija HNS-a nije ništa novo, nego da je to samo nastavak dokumenata, koje su potpisivali predstavnici HNS-a u zadnja tri zasjedanja.

  • ujko123:

    Bravo... Samo Treći entitet...

  • rosa:

    Ovaj tzv. najveći Hrvat za sada zna samo graditi vlastite dvorce, a sve drugo je prazna priča. U narodu bi se reklo laprdanje. Zar nam ovaj Bajin prijatelj i samozvani "akademik" nije ovako isto bio "uvjerljiv" i do sada više ... prikaži još!e puta (predizborno vrijeme) obećavao hrvatski TV kanal. Čestitam lažovu, vrlo je uspješan u tome.