Susret lidera SBB-a i HDZ-a BiH

Čović: Nikome ne treba slučaj Stolac, a netko ga želi napraviti slučajem

covic radoncic
11.10.2016.
u 15:53

Lider HDZ-a BiH naglasio je da netko u BiH mora reći zbog čega nisu završeni izbori u Stocu.

Lideri SBB-a i HDZ-a BiH Fahrudin Radončić i Dragan Čović smatraju da je najbolje da državni organi urade svoj posao i utvrde ima li krivične i pravne odgovornosti, a da Središnje izborno povjerenstvo BiH u skladu sa zakonom postupi kako bi se rješili problemi u vezi održavanja izbora u Stocu, javlja Fena. 

Potvrdio je to Radončić nakon sastanka s Čovićem, na kojem su razgovarali o koaliciji na državnoj i federalnoj razini. 

- Koalicija nije sporna, stabilna je, ali način koaliranja jeste. Ne možemo razgovarati nekoliko puta o istoj temi, a da ne rješavamo probleme i ne možemo se pod izgovorom lokalnih izbora pravdati što ne pravimo međusobne kompromise - rekao je Radončić.

SBB insistira da brže ide proces sređivanja stanja u Federaciji i u pogledu infrastrukture, što se smatra Radončić može postići i o čemu je postigao suglasnost s Čovićem. 

- O razvoju infrastrukture, autoputeva, razgovarat ćemo s Bakirom Izetbegovićem u Predsjedništvu BiH - kazao je Radončić. 

Lider HDZ-a BiH naglasio je da netko u BiH mora reći zašto nisu završeni izbori u Stocu.

- Nikom ne treba slučaj Stolac, a netko ga želi napraviti slučajem. Moje je pitanje hoćemo li na narednim izborima imati istu situaciju kada netko ne bude zadovoljan izbornim rezultatom. To sam jutros rekao Izetbegoviću - naglasio je Čović. 

Potvrdio je da koalicija nije upitna, pri čemu smatra da se trebaju promijeniti odnosi u smislu da se brže radi jer je "Predsjedništvo BiH usvojilo Master plan, koji predviđa da u naredna dva dana BiH dobije Upitnik od Europske komisije, da se do kraja prvog mjeseca završi priča u vezi suda u Strazburu kako bi se do kraja trećeg mjeseca odgovorilo na pitanja iz Upitnika".

- Savez za promjene apsolutno ostaje naš partner na državnoj razini - dodao je Čović.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije