Misno slavlje

Čović na obilježavanju 13. godišnjice od dolaska Svetoga Oca u Banja Luku

obljetnica
22.06.2016.
u 13:03

U župskoj i samostanskoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu danas je obilježena 13. obljetnica pohoda Svetog Oca Ivana Pavla II. Banjoj Luci i Petrićevcu, a tom prigodom upriličena je i posveta župne crkve.

 Misno slavlje predvodio je pomoćni biskup banjolučki mons. dr. Marko Semren, u koncelebraciji s gvardijanom franjevačkog samostana Petrićevac fra Ivom Orlovcem i drugim svećenicima, priopćili su iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

 Obilježavanju obljetnice pohoda Svetog Oca Banjoj Luci i posveti crkve nazočili su član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković, ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš, članica Predsjedništva HDZ BiH Marija Rapo, ministrica financija Federacije BiH Jelka Miličević, izaslanik ministrice obrane BiH Josip Rajić i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, general Anto Jeleč.

 Grad Banja Luku i Bosnu i Hercegovinu 22. lipnja 2003. godine posjetio je papa Ivan Pavao II., tadašnji poglavar Katoličke crkve. Misno slavlje i susret sa Svetim Ocem tada su upriličeni na temeljima srušene crkve sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu, a narednih godina je započela obnova crkve. Veliki dio radova je završen, a obnova će biti nastavljena i u narednom razdoblju, priopćili su iz HDZ BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije