Sastanak s delegacijom iz Francuske

Čović: Izborni zakon BiH trenutno najvažnije političko pitanje

23.03.2022.
u 09:28

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je s delegacijom Republike Francuske u kojoj su bili visoki dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Francuske, zamjenik direktora za kontinentalnu Europu Sylvain Guiaugué i zamjenik direktora za Europsku uniju Cyril Piquemal, te zamjenik veleposlanice Republike Francuske u BiH Xavier Rouard.

Kako je saopćeno iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH, na sastanku je razgovarano o partnerstvu Bosne i Hercegovine s Francuskom i strateškoj važnosti suradnje u svim segmentima,  osobito u oblastima privrede, ekononije i tehnološke modernizacije.

Istaknuto je kako sigurnosna arhitektura Europe mora biti kompaktna u svim izazovima, a posebno je naglašena važnost integracijskih odnosa prema Europskoj uniji i jačanju kapaciteta u suradnji s NATO-om.

Čović je podvukao da je Izborni zakon BiH trenutno najvažnije političko pitanje koje treba relaksirati unutarnje odnose među konstitutivnim narodima i omogućiti legitimno političko predstavljanje definirano Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom.

- Diskriminacija i majorizacija protivni su praksama europskih multinacionalnih i multikulturnih zemalja. Politička kriza mora biti prevladana kao najveći test postdaytonske BiH, ali i garancija bržeg napretka prema Europskoj uniji - rečeno je tijekom sastanka.

Komentara 1

EN
Enzo0711
04:40 25.03.2022.

Ajd pobijediti ćeš sada bez brige!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije