Član Predsjedništva Bih

Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inženjerske akademije

21.05.2018.
u 16:11

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine prof.dr. sc. Dragan Čović izabran je za redovnog člana na redovnoj godišnjoj konvenciji jedne od najuglednijih europskih institucija iz područja tehničke znanosti „Međunarodne inženjerske akademije“ (International Academy of  Engineering). 

Akademija je osnovana 1991. godine te uključuje nacionalne akademije inženjeringa, odjele i predstavništva širom svijeta, a osnovne smjernice određene su posebnim karakteristikama i potrebama razvoja svake od država članica Akademije.

Osnovni koncept Akademije zasniva se na jačanju tehničkog i inženjerskog potencijala zemalja članica, s ciljem poboljšanja duhovnih, ekonomskih, ekoloških i društvenih aspekata života.

Osnivanjem Srednjoeuropskog odjela Međunarodne tehničke akademije sa sjedištem u Beču (International Academy of Engineering, IAE), 2013. godine, Čović je primljen u dopisno članstvo, među prvih 13 članova iz različitih dijelova svijeta kojima su dodijeljene diplome i medalje.

Ta prestižna akademija trenutno ima više od 1.300 članova iz preko 40 zemalja svijeta, među kojima su premijeri i predsjednici država, istaknuti znanstvenika, javne osobe, te čelnici velikih znanstvenih i industrijskih struktura.

Uspješan rad članova Akademije stekao je veliko međunarodno priznanje i zbog toga je ta akademija jedna od vodećih u svijetu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije