MOSTAR

Čović i Várhelyi: Ubrzati europski put BiH, stabilizacija nužna

25.11.2021.
u 14:20

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je na radnom sastanku u Mostaru, održanom u Domu HDZ-a BiH, ugostio europskog povjerenika za susjedstvo i proširenje Olivéra Várhelyija.

Dužnosnici su razgovarali o europskom putu Bosne i Hercegovine i ispunjavanju 14 ključnih prioriteta te aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama Izbornog zakona. Također su razgovarali o socio-ekonomskom oporavku. 

Dr. Čović je upoznao povjerenika s trenutnom političkom situacijom, posebno naglašavajući izmjene Izbornog zakona BiH kao visoki prioritet. Kazao je kako je nužno dovršiti proces do kraja neizborne 2021. godine, unutar kojega je potrebno osigurati potpunu jednakost konstitutivnih naroda u pravima i političkom predstavljanju, kao i implementirati načela jednakosti i nediskriminacije. 

Iznova je kazao kako rješenja koja su ponudili hrvatski predstavnici implementiraju i presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH. Istaknuo je važnim ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u
Europskoj uniji te osobito naglasio važnost žurne stabilizacije političkog dijaloga. “Europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu. U potpunosti smo predani ostvarenju tog cilja” - istaknuo je prilikom razgovora dr. Čović, naglašavajući kako su daljnji iskoraci na tom putu prijeko važni i potrebni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?