MOSTAR

Čović glasovao: Uvjeren sam da ćemo imati predstavnicu BiH u EU parlamentu

Foto: Stojan Lasić
1/4
26.05.2019.
u 10:10

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović glasao je jutros na izborima za Europski parlament na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Petra Bakule" u Mostaru.

U izjavi za medije, nakon glasanja, Čović je izrazio očekivanja da će danas biti pristojna izlaznost u Bosni i Hercegovini ako već imamo prigodu biti dio Europskog procesa izbora a time i dio europske infrastrukture, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

„Uvjeren sam da ćemo imati i predstavnicu Bosne i Hercegovine u EU parlamentu kao što smo imali i do sada ali bih volio da izlaznost bude bar desetak puta izraženija nego prije pet godina. Prevažno je da Hrvati iz BiH izađu na izbore, mi već odavno govorimo kako smo dio Europe, tih institucija, davno smo, još 2015. predali kandidatski status, odnosno zahtjev, nismo dobili još kandidatski status i na ovaj način postajemo dio tog procesa", rekao je Čović. 

"Nadam se da će to ubrzati procese i u BiH i da ćemo brzo stići susjede s istočne strane. Čuje se glas i s ovih prostora u EU parlamentu, čuo se i dosada i to je na neki način veliki iskorak iz BiH na različitim jezicima u EU parlamentu, to jača jedan odnos europarlamentaraca prema ovom našem prostoru“, kazao je Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije