uoči skupa u Neumu

Čović: Dobit ćemo jasan odgovor na to što žele Hrvati i kako to ostvariti

Dragan Čović
15.03.2017.
u 14:34

vjerujem kako će konferencija dati odgovor na izraženo zavidno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH, ali i dati odgovor na pitanja kako birati svoje predstavnike i utjecati na donošenje svih odluka – kazao je Čović

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo zbog velikog interesa za znanstveni skup „Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti?“ koji se u četvrtak i petak u organizaciji njegovog ureda održava u Neumu.

Čović u izjavi za Fenu kaže da su organizatori postavili sebi cilj da u relativno kratkom razdoblju od šest mjeseci organiziraju znanstveni skup i osiguraju dovoljnu nazočnost svih onih kojima su se izravno obratili. U tomu se, kaže, u potpunosti uspjelo, jer će deseci znanstvenika u Neumu dati svoj doprinos pogledu na povijest, sadašnjost i budućnost Hrvata u BiH, bez obzira je li riječ o baštini bh. Hrvata, europskim vrijednostima i europskom putu ili pak o reorganizaciji BiH kao modernom društvu.

Konferencija je, ističe Čović, postavljena tako da u konačnici imamo vrlo jasan odgovor na to što žele Hrvati kao narod i kako to ostvariti.  

-Vjerujem da ćemo u vrijeme kad u Parlamentu BiH budu ključni dokumenti kojima želimo posvetiti ovu godinu, imati i međunarodnu javnost uveliko pripremljenu na hrvatske političke stavove s potporom znanstvenih krugova. Poruke s konferencije želimo da budu cjelovite, sagledane sa znanstvene razine te da podrže ključne ideje koje kao narod zagovaramo u BiH. Ja ću naglasak stavljati na ustavnu i institucionalnu ravnopravnost i vjerujem kako će konferencija dati odgovor na izraženo zavidno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH, ali i dati odgovor na pitanja kako birati svoje predstavnike i utjecati na donošenje svih odluka – kazao je Čović za Fenu.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
Varesak
15:12 15.03.2017.

Ćoviću nemoj se praviti mutav, znaš ti vrlo dobro što mi želimo,to je bolji život,veću zaposlenost,da mladi ne odlaze van države trbuhom za kruhom,veće penzije, ali ti sa tvojim kriminalcima nisi narodu do sada ni mrvicu toga ,i znaj daj da nemaš podršku svega hrvatskog puka u BiH-a.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije