Ministri HDZ-a BiH

Ćorić umjesto Solde, Bevanda i Opsenica na listi kandidata

BiH;24.07.15. Mostar;  Dom HDZa  Izbori ZO HDZ BiH HNZ Snimio:Stole Lasic
11.08.2015.
u 07:33

Županijski odbor HDZ-a BiH jučer je primio k znanju liste prijedloga ministara

U Mostaru su jučer održane sjednice Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar te Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a. Glavna tema sjednica su bila imena kandidata za ministarska mjesta u Vladi HNŽ-a.

Dvije sjednice u Mostaru

- Nakon završetka procesa unutarstranačkih izbora, lista ministara je vraćena gradskim, odnosno, općinskim odborima kako bi se provjerilo imaju li kandidati potporu stranačkih struktura - rekli su za Večernji list jučer u HDZ-u BiH. Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar odlučeno je da se Županijskom odboru predlože Goran Opsenica, Marin Ćorić i Slađan Bevanda za kandidate za ministre. - Marin Ćorić je predložen umjesto Olivera Solde, i to je stav Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Također, Općinski odbor HDZ-a BiH Čapljina je potvrdio Donku Jovića kao kandidata za ministra, dok je Stjepan Krasić potvrđen kao kandidat za ministra ispred Općinskog odbora Čitluk - rekli su nam naši sugovornici ih HDZ-a BiH. Nakon zasjedanja Gradskog odbora, održana je sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a. - Na sjednici smo primili k znanju ove informacije. Nakon što definitivno bude dogovorena raspodjela resora u budućoj Vladi HNŽ-a, onda ćemo govoriti koji kandidat bi mogao preuzeti koji resor. Očekujemo kako će ministarstva u budućoj Vladi HNŽ-a uskoro biti podijeljena, te ćemo definitivno znati koji bi kandidat trebao preuzeti koje ministarstvo - rekli su nam naši sugovornici iz HDZ-a BiH. Iako se prije govorilo o tome koji resor će preuzeti koji kandidat, izgleda kako podjela još nije napravljena, te kako bi moglo biti promjena pred sami kraj procesa uspostavljanja vlasti u ovoj županiji.

S druge strane, kako doznaje 'Večernji list', mandatar Nevenko Herceg još uvijek nije zaprimio liste kandidata ministara iz reda SDA.

Sukob unutar SDA

To samo potvrđuje informacije kako u ovoj stranci i dalje nije došlo do smirivanja stanja nakon unutarstranačkih izbora tijekom kojih je došlo do smjene generacija na čelnim mjestima. Sve ovo je utjecalo na činjenicu da još uvijek nije riješeno pitanje kandidata za ministre, iako je od općih izbora u BiH prošlo skoro godinu dana. Pred novom Vladom HNŽ-a su brojne obveze i svako odugovlačenje procesa konstituiranja nove vlasti donosi nove probleme.

Jedan od apsurda je i činjenica kako kadrovi SDP-a još uvijek vode resore u staroj Vladi HNŽ-a, iako je njihova stranka u oporbi već deset mjeseci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?