banja luka

Čordaš s mons.Božinovićem razgovarao o financiranju Katoličkog školskog centra Banja Luka

sastanak
09.09.2016.
u 17:13

Dopredsjednik HDZ BiH i kandidat za zastupnika u Hrvatskom saboru Davor Čordaš razgovarao je danas s mons. Ivicom Božinovićem, ravnateljem Katoličkog školskog centra Banja Luka, a sastanku su nazočili i članica Predsjedništva HDZ BiH Marija Rapo, te predsjednik RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna Dragan Juričević, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je razgovarano o položaju i poziciji Hrvata u Banjoj Luci, kao i o pomoći institucijama, kako vjerskim, tako i obrazovnim.

Davor Čordaš, koji obnaša i dužnost ministra za izbjeglice i raseljene osobe u Vladi Republike Srpske, je istaknuo da je ovo Ministarstvo do sada izdvojilo značajna sredstva za pružanje potpore institucijama i udrugama u Banjoj Luci, te da će i ove godine, sukladno mogućnostima, rješavati njihove zahtjeve.

Katolički školski centar je jedina obrazovna institucija u Republici Srpskoj koja radi po hrvatskom programu, a koja, nažalost, nema sustavno riješen način financiranja.

Čordaš je rekao da se zalaže da KŠC uđe u sustav financiranja Ministarstva prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske, jer je ovaj Centar, koji svojim djelovanjem pokazuje da je jedna od najboljih škola na ovom području, to i zaslužio.

On je dodao da je druga institucija koja se treba brinuti o radu ove ustanove Vlada Republike Hrvatske, koja daje značajna sredstva za takve projekte, te je istaknuo da ovu pomoć Vlada Republike Hrvatske ne treba osiguravati jedne godine, već da se sredstva izdvajaju svake godine.

Mons. Božinović se zahvalio Čordašu na dosadašnjoj pomoći i želji da se pomogne navedenim institucijama, te je rekao da je medijska zapostavljenost jedan od velikih problema Hrvata s ovih područja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije