rs

Čordaš: Izgrađeno 36 kuća u okviru druge faze Projekta OPEC

Davor Čordaš
12.07.2017.
u 12:35

U RS-u se uskoro očekuje završetak radova na 36 kuća izgrađenih u okviru druge faze Projekta OPEC, rekao je entitetski ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš.

- Zadovoljstvo mi je vidjeti da se privodi kraju izgradnja objekata u okviru druge faze Projekta OPEC, jer se radi o stambenim jedinicama koje su u Projekat uključene zahvaljujući uštedama koje je Ministarstvo ostvarilo prilikom realizacije Projekta u 2014. godini, naveo je Čordaš prilikom obilaska radova na izgradnji stambenih jedinica u Bosanskom Brodu, Derventi i Doboju.

Čordaš je razgovarao s porodicom Grgić iz Bosanskog Broda, koja će uskoro da useli u svoj novi dom. 

Resorni ministar je podsjetio da je u okviru Projekta izgradnje stambenih jedinica OPEC tijekom 2014. godine završeno 170 kuća, a zahvaljujući uštedama koje je Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe RS-a ostvarilo prilikom provođenja javnih nabavki, odnosno implementacije Projekta, u iznosu od oko 500.000 eura, stvorena je mogućnost za izgradnju dodatnih 36 stambenih jedinica.

Kuće u okviru druge faze Projekta OPEC rade se na prostoru 14 gradova i općina Republike Srpske, i to 10 u Banjoj Luci, četiri u Bosanskoj Gradišci, po tri u Doboju, Kotor-Varoši i Foči, po dvije u Derventi, Kalinoviku, Prijedoru i Šipovu, te po jedna u Bosnskom Brodu, Bratuncu, Novom Gradu/Bosnaskom Novom, Pelagićevu i Trebinju, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?