razgovarao s Marianne Berecz

Čordaš: Implementirat će se projekti vrijedni 70 milijuna KM

Davor Čordaš
11.04.2017.
u 15:30

Čordaš je istaknuo da će u naredne dvije godine, samo kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja biti izgrađeno oko 1.000 stambenih jedinica, kao i da postoji mogućnost da neki od projekata budu nastavljeni i nakon tog razdoblja

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske će u naredne dvije godine implementirati projekte ukupne vrijednosti 70 milijuna KM, najavio je resorni entitetski ministar Davor Čordaš na sastanku sa šeficom regionalnog ureda OHR-a u Banjoj Luci Marianne Berecz.

Čordaš je upoznao Berecz s problemima izbjegličko-raseljeničke populacije, kao i zajedničkim projektima koje Ministarstvo implementira, kao što je Regionalni program stambenog zbrinjavanja, koji se financira iz donatorskih sredstava.

Bilo je riječi i o projektu zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja (CEB 2), projektu obnove stambenih jedinica za raseljene osobe u BiH (SAF) i projektu rekonstrukcije stambenog fonda OPEC koji se financiraju iz kreditnih sredstava.

Čordaš je istaknuo da će u naredne dvije godine, samo kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja biti izgrađeno oko 1.000 stambenih jedinica, kao i da postoji mogućnost da neki od projekata budu nastavljeni i nakon tog razdoblja, odnosno tijekom 2019. i 2020.

Veleposlanica Berecz se zanimala i za spremnost Vlade RS-a da odgovori na eventualni priliv novih migranata.

Čordaš je rekao da je formirana Interresorna radna grupa za pružanje pomoći migrantima, u kojoj sudjeluje i predstavnik Ministarstva, koja aktivno radi na procjenama mogućnosti priliva migranata, kao i na planiranju aktivnosti koje trebaju biti poduzete u slučaju dolaska migranata.

Dodao je da će prema procjenama ove grupe, ukoliko dođe do ulaska većeg broja imigranata, BiH morati zatražiti pomoć međunarodnih institucija, jer će adekvatno zbrinjavanje ovih ljudi zahtjevati jako velika financijska sredstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?