posjeta

Članovi Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH u posjeti sjedištu NATO-a

27.04.2017.
u 17:33

Na poziv NATO Odjela za javnu diplomaciju, članovi Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH (PNIP) borave u dvodnevnoj posjeti sjedištu Sjevernoatlantskog saveza.

Program posjete uključuje brojne sastanke sa službenicima i ekspertima NATO koji će poslužiti za razmjenu informacija i mišljenja o pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanak s veleposlanikom Tacanom Ildemom, pomoćnikom glavnog tajnika NATO za javnu diplomaciju, bio je prigoda za upoznavanje s političkim i sigurnosnim aktualnostima vezanim za djelovanje ove organizacije, s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i regiju zapadnog Balkana.

Tijekom razmjene mišljenja posebno su naglašena očekivanja daljnjeg napretka BiH prema što skorijoj aktivaciji Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Također je i tijekom sastanka s Tanyom Hartman, iz Ureda euroatlantskog i globalnog partnerstva, Odjela za političke poslove i sigurnosnu politiku, razgovarano o praktičnim aspektima suradnje između NATO i BiH, uključujući proceduru usvajanja IPAP 2017 – 2019 i ostalim koracima koji će biti važni za napredak BiH u procesu NATO integracija.

Idući sastanci će također pružiti prigodu za razmjenu informacija i stavova po mnogim važnim temama, kao što su odnosi NATO i Rusije, aktivnosti NATO u borbi protiv terorizma i radikalizacije, odnosi NATO sa zemljama Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Bit će razgovarano i o aktualnim NATO operacijama s osvrtom na pitanja sigurnosti na zapadnom Balkanu, komuniciranje u doba komunikacijskih sukoba, žene, mir i sigurnost.

Kako je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH priopćeno, planirano je i održavanje okruglog stola o temi "Komunikacijski izazovi suradnje euroatlantskih integracija i javne diplomacije s BiH". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?