“I oni su naša braća”

Čitlučani prikupljaju novac i hranu za siromašne

06.12.2018.
u 16:55

Baš kao i proteklih godina u došašću, i ove godine članovi bratstva Trećega reda i Frame župe Krista Kralja Čitluk organizirat će hvalevrijednu karitativnu akciju pod nazivom “I oni su naša braća” između 2. i 3. nedjelje došašća, kada će župljani Čitluka imati prigodu velikodušno darovati novčane priloge, brašno, ulje, šećer, higijenske potrepštine i druge stvari za potrebite obitelji kako bi i njima Božić bio ljepši i radosniji. Ta hvalevrijedna karitativna akcija održavat će se u tjednu od 9. do 15. prosinaca, a hrana i ostale stvari prikupljat će se u župnom uredu u Čitluku, nakon čega će prije Božića biti podijeljene socijalno ugroženim obiteljima. Budući da su župljani Čitluka u svim dosadašnjim humanitarnim akcijama masovno iskazivali svoju plemenitost i spremnost pomagati potrebitima, bližnjima i ljudima u nevolji te da su svjesni kako je došašće vrijeme svekolike duhovne priprave za Božić, istinske vjere, nade i iščekivanja, ali i vrijeme darivanja, ljubavi i suosjećanja za potrebe drugih, sasvim je sigurno da će se i u ovogodišnju karitativnu akciju “I oni su naša braća” masovno uključiti mnoge obitelji župe Krista Kralja Čitluk.

Također, u povodu pripreme za proslavu predstojećih božićnih blagdana i 19. obljetnice uspješnoga obnoviteljskog rada i djelovanja, i ove godine članovi Hrvatskoga kulturno-umjetničkog društva Brotnjo iz Čitluka svojim sugrađanima priredit će tradicionalni 14. božićni koncert. Koncert je zakazan za utorak, 11. prosinca, u čitlučkom hotelu Brotnjo s početkom u 19 sati. Posjetitelji će moći uživati u brojnim i maštovitim koreografijama i glazbenom programu koji će prirediti odrasli i mladi članove folklornih sekcija te muških i ženskih pjevačkih skupina HKUD-a Brotnjo te njihovi gosti i prijatelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?