Premijer Makedonije:

Cilj terorista bilo je ubojstvo 8 tisuća ljudi, uhićene su osobe s ogromnim iskustvom

Nikola Gruevski
Foto: Europska pučka stranka/Wikimedia Commons
10.05.2015.
u 23:45

Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je danas da je razbijena teroristička grupa planirala masovna ubojstva u Makedoniji, poput napada na shoping centre i sportska natjecanja, što je moglo dovesti do smrti oko 8.000 ljudi.

Gruevski je rekao kako se makedonska policija suočila sa do sada najsloženijom operacijom, ali da je nakon 28 sati borbe uspjela neutralizirati terorističku grupu, koja je planirala masovna ubojstva, napad na državne institucije i destabilizaciju zemlje.

- Makedonska policija, sastavljena od svih etničkih grupa, izvela je visoko profesionalnu, domoljubnu i herojsku akciju - ocijenio je Gruevski.

On je naveo kako je Makedonija izgubila osam ljudi, koji su zajedno sa svojim kolegama policajcima spriječili ubojstvo, možda, 8.000 ljudi.

- Njihovo domoljublje i herojstvo biti će primjer mnogim generacijama, a njihovo žrtvovanje neće biti zaboravljeno - dodao je Gruevski.

Podsjećajući kako je u ovoj akciji povrijeđeno 37 policajaca, Gruevski je rekao da najveći broj njih ima lakše povrede i ubrzo će se vratiti svojim obiteljima.

Makedonski premijer je obećao humanitarnu pomoć i financijsku nadoknadu građanima čije su kuće oštećene u akciji policije.

On je naveo da se oko 30 terorista bezuvjetno predalo i da će biti izvedeni pred sud.

- Do sada su pronađena tijela 14 osoba za koje se pretpostavlja da su članovi terorističke grupe. Dio njih je nedavno napao karaulu Gošince. To su osobe sa ogromnim iskustvom za gerilsko i terorističko djelovanje. Njihov cilj i motivi će biti predmet dalje istrage, a od velike pomoći će biti oni koji su se predali ili su uhićeni - dodao je Gruevski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije