Postoji ispravan način

Cijeli život krivo stavljamo lampice na jelku?

18.11.2021.
u 16:27

Ako dosad niste znali, postoji ispravan način stavljanja lampica na bor.

 

Stavljanje lampica na bor nije egzaktna znanost, ali postoje trikovi uz koje to postaje puno jednostavniji proces nego što u većini obitelji je.

Prvi korak: Najprije je bitno da procijenite koliko će vam lampica trebati. Neko generalno pravilo je da želite 100 lampica na svakih 30 centimetara drvca, ali zapravo se radi o osobnim preferencijama i koliko jako želite da vaše drvce svijeti. Svakako je dobro uvijek kupiti jedne ekstra lampice da nebi nedostajalo ili ako se neke pokvare.

Drugi korak: Sljedeća bitna stavka je da ne miješate LED lampice s drugima. Za LED lampice potreban je manji napon, a ako ih stavite zajedno s drugim lampicama one će primati jačin napon od onog za koji su napravljene.

Treći korak: Bitno je, isto tako, da prije upotrebe provjerite lampice. Zadnje što želite je da omotate lampice oko bora i da ih uključite i shvatite da neke od njih ne rade.

Četvrti korak: Jedna pokvarena žaruljica može zeznuti sve ostale. To je problem kada nemate LED žaruljice, ali nije velika drama. Samo trebate provjeriti koja lampica ne radi i zamijeniti je.

Peti korak: Stavljate lampice od dna prema vrhu drvca. Lampice postavljate valovito, ne u ravne linije. Ako želite da izgleda kao da drvce svijetli iznutra lampice stavite bliže deblu i polako ih širite prema van.

Šesti korak: Uključite lampice, udaljite se od bora i zaškiljite. Tako ćete bolje vidjeti eventualne rupe pa možete malo presložiti lampice i popuniti ih, piše Family Handyman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije