ZDRAVI RECEPTI

Cheesecake s borovnicama i samo tri grama ugljikohidrata po kriški

24.06.2021.
u 10:14

Ovaj keto kremasti kolač s niskim udjelom ugljikohidrata, pun je borovnica, preliven jednostavnim umakom od istog voća. Desert izgleda odlično, a jednostavno ga je napraviti i sadrži samo tri grama ugljikohidrata po kriški.

Sastojci za koru

-Šalica i pol bademova brašna
-1/4 šalice otopljenog maslaca
-1/4 šalice zaslađivača po želji (ksilitol, eritrol)
-prstohvat soli

Priprema kore

-Pomiješaj sve sastojke i utisni u kalup za tortu
-Peci koru 10 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih
-Pusti koru da se ohladi prije nego što na nju staviš kremu

Sastojci za kremu 

-2 šalice plus dvije žlice kremastog sira 
-1/2 šalice kiselog vrhnja 
-šalica i pol šećera po želji ksilitol, eritrol 
-2 žlice bademova brašna 
-čajna žlica ekstrakta vanilije 
-3 velika jaja sobne temperature 
-šalica borovnica 

Priprema kreme 

-Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih 
-Mikserom umuti lagano sir, nemoj previše miksati jer će se krema lomiti. -Dodaj vrhnje, vanilijin ekstrakt, brašno i šećer i miksaj. Dodaji jedno po  jedno jaje. Kad sastojci postanu glatki prestani miksati. Na kraju u kremu  ubaci borovnice. 
-Stavi kremu na koru i peci sat i 10 minuta ili dok na dodir krema ne  postane treperava. 
-Ohladi tortu i zatim je stavi u hladnjak preko noći. 
-Kad je torta ohlađena stavi preljev i pospremi u hladnjak na još dva sata.

Preljev od borovnica 

-šalica borovnica 
-žlica kokosova brašna 
-3 žlice vode 

Priprema preljeva 

-Umiješaj borovnice u kukuruzno brašno. Ubaci u malu posudu i kuhaj na  vatri dok se ne pojave mjehurići. 

Napomene 

-Eritrol možeš samljeti u blenderu kako bi dobila šećer još finije  teksture. 
-U hladnjaku cheesecake može stajati tjedan dana, ako ga držiš pokrivenog  ili u kontejneru za tortu. U zamrzivaču može stajati šest mjeseci. 
-Jedna kriška ima 204 kcal, 3 g ugljikohidrata, 5 g proteina, 18 g masti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?