MEDICINSKI FENOMEN

Četvorke rođene u Splitu su dobro, majka se oporavlja:' Takva trudnoća dogodi se jednom u desetak godina'

02.06.2022.
u 16:14

Usplitskom KBC-u u srijedu su rođene četvorke, dvije djevojčice i dva dječaka, porod je prošao dobro, o njima sada brinu neonatolozi i pedijatri, a u Klinici za ženske bolesti i porode kazali su četvrtak kako se takva trudnoća dogodi jednom u desetak godina.

Četvorke koje je rodila 29-godišnja Splićanka, porođene su u 31. tjednu trudnoće carskim rezom koji je bio planiran, svaki plod je imao svoju posteljice a trudnoću i porođaj vodio je doktor Marko Vulić. Sretna majka još se oporavlja na intenzivnoj njezi.

"Četverojajčana trudnoća bila je najbolja varijanta za djecu. Težili su između 1.400 i 1.500 grama a brigu o njima vode naši neonatolozi i pedijatri te imaju svu moguću skrb",  izjavio je Marko Dražen Mimica, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split.

Rekao je kako se takva trudnoća dogodi jednom u desetak godina te se prisjetio kako je prije dvadesetak godina radio na sličnom slučaju. "Mi kao vrsta nismo predviđeni da rađamo četiri djeteta pa su te trudnoće od početka rizične i trebaju se posebno nadgledati, u skladu sa svim što medicina danas pruža. Dok medicina nije bila razvijena, u ovakvoj trudnoći djeca ne bi preživjela", rekao je Mimica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?