Tragedija

Četvero rudara poginulo u rudniku Kakanj, dvojica ozlijeđena

rudnik sveta barara samobor
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.10.2015.
u 08:58

Nesreća u Rudniku mrkog uglja Kakanj u kojoj su četiri rudara poginula, a dva ozlijeđena dogodila se na oko 105 metara dubine, potvrdio je na konferenciji za medije održanoj danas u pogonu Haljinići federalni inspektor Ferid Osmanović.

U jami se nalazilo 28 rudara, a na gradilištu rudarske prostorije za smještaj rudarske opreme radilo je sedam rudara.

U Kakanj je danas povodom ovog nemilog događaja došao i federalni premijer Fadil Novalić koji je poručio da se povijest nesreća mora prekinuti.

"Dogodila se nesreća koja prema prvim saznanjima nije klasična, nije se dogodila usred eksplozije, već u zoni komunikacije, izvan zone kopanja, ali odnijela je četiri života. Sam pozdrav rudara 'sretno' govori da je ovo opasan posao. 'Sretno' nije bilo dovoljno da oni iziđu iz jame i ovom prilikom upućujem iskrenu sućut. Zbrinjavanje njihovih obitelji neće biti problem, ja sam ovdje u ime države da se pobrinem za to", kazao je Novalić i dodao da je sigurnost u rudnicima bila jedina tema od početka rada nove uprave rudnika, a glavni cilj energetske politike obnavljanje i ulaganje u rudnike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije