Društveno odgovoran rad

Cengiz Insaat radi na jačanju gospodarstva i lokalnih zajednica u BiH

cengiz
05.07.2021.
u 16:18

Tvrtka Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. dio je turskog Cengiz Holdinga koji se tijekom postojanja proslavio brojnim investicijama u visoko konkurentne industrije i postao izuzetno značajan partner najvećih svjetskih kompanija.

cengiz | Autor :

Dajući ogroman doprinos razvoju Republike Turske, Cengiz Holding u svom portfoliju ima velika ulaganja i radove poput Crnomorske obalne autoceste na sjeveru Turske, izgradnju brana, brzih željeznica, tunela, mostova, morskih luka...

cengiz | Autor :

Jedan od najznačajnijih projekata svakako je izvođenje radova na najvećem aerodromu na svijetu, Aerodromu Istanbul, kapaciteta 150 milijuna putnika koji je postao jedan od simbola razvoja moderne Turske.

cengiz | Autor :

Investicije u energetsku i rudarsku industriju, zajedno s ostalim korporativnim aktivnostima u tim sektorima, omogućila su Cengiz Holdingu da izraste u veliku obitelj od 35 tvrtki koje godišnje bilježe prihode više od pet milijardi američkih dolara.

 

cengiz | Autor :

Poduzeće radi i na nekima od najvećih projekata na cestama i autocestama u BiH. Angažirali su dosad nekoliko tisuća domaćih radnika, a iza tvrtke su i brojni društveno odgovorni projekti.

cengiz | Autor :

U doba pandemije istaknulo se humanitarnim radom. Između ostalog, značajna je donacija računalne opreme djeci slabijeg imovinskog stanja i školama na području Zeničko-dobojske županije tijekom pandemije COVID-19, a financijski su podržane i Županijska bolnica Zenica, te Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Također, financirana je izgradnja džamije Saban Cengiz u Tarčinu, te parkinga kod crkve u Lepenici, a podržane su i razne kulturne i dobrotvorne organizacije širom Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?