Čekaju nas velike vrućine narednih dana: Temperature se penju do 38 stupnjeva

vrucine
11.07.2023.
u 07:24

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme s visokim temperaturama, a slično se prognozira i za naredne dane.

Danas će puhati slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni celzijusa, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36 stupnjeva.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti pretežito sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38°C.

U četvrtak se očekuje ponovno pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U petak se prije podne očekuje pretežito oblačno u sjevernim područjima. U ostatku zemlje umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog smjera, prenosi Klix.ba.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?