Predsjednik NDP-a

Čavić pozvao Dodika da dokaže patriotizam i provede referendum

20.10.2017.
u 13:11

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić pozvao je predsjednika RS-a Milorada Dodika da provede skupštinsku odluku o referendumu u tom bh. entitetu o Sudu i Tužiteljstvu BiH i tako, kako je naveo, dokaže svoj patriotizam.

Odluka o referendumu je, podsjeća Čavić, objavljena u “Službenom glasniku RS-a” i od tada je počeo da teče rok od 50 dana za njegovo održavanje, a već je prošlo više od polovine vremena i trebao bi da bude održan 19. studenog.

Istovremeno, kazao je, da Komisija za provođenje referednuma, čiji je predsjednik Željko Mirjanić iz SNSD-a, se ne sastaje, te nema tehničkih priprema niti štampanja glasačkih listića.

- Nema više vremena za čekanje. Dosta je više njihovih manipulacija – kazao je Čavić i podsjetio da postoji stenogram sa sjednice Skupštine RS-a, kada je Dodik izjavio da garantira da će referendum biti sproveden.

U NDP-u, kazao je Čavić, podržavaju sve što je definirano zakonom, pa tako i održavanje referenduma.

Potvrdio je i da opozicija priprema kaznenu prijavu protiv Komisije za održavanje referenduma, ukoliko referenduma ne bude i ako budu opstruirali svoj posao.

Čavić je na konferenciji za novinare iznio podatak da se ulaz u NATO štab u Butmiru nalazi na teritoriji RS-a, odnosno u Istočnom Sarajevu, te poručio kako očekuje da MUP RS-a, nakon što na snagu stupi usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS-a, "istjera NATO sa teritorije RS-a".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije