SARAJEVO

Čavara za usvajanje strategije za mlade na svim razinama vlasti

29.06.2020.
u 13:59

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je razgovarao s predstavnikom Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda za BiH Johnom Kennedyem Mosotijem.

Mosoti je istaknuo kako je Populacijski fond UN-a uvijek imao dobru suradnju s institucijama Federacije BiH, a posebice za vrijeme mandata predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Također, istaknuo je kako je cilj Fonda podržati institucije Federacije BiH u postizanju zadanih ciljeva, posebice po pitanju mladih i starih osoba. S tim u vezi, istaknuo je značaj usvajanja Strategije za mlade koja još nije usvojena u Parlamentu Federacije BiH, kao i u svim županijama, a koja je ključna za stvaranje boljih uvjeta za život i ostanak mladih u Federaciji BiH i BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Predsjednika FBiH.

"Postoje tri velika izazova s kojima se moramo suočiti, a to su niska stopa nataliteta, povećanje udjela starih osoba u populaciji i odlazak mladih i obitelji. To su važni problemi o kojima trebamo razgovarati i koje možemo zajedno riješiti kroz program, odnosno kroz mjere obuhvaćene u strategiji populacijske politike u BiH, osobito po pitanjima mladih", kazao je predstavnik Fonda Mosoti.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je predstavniku Populacijskog fonda UN-a na posjetu i sveobuhvatnom prikazu navedenih problema koje je neophodno riješiti kako bi mladi ostali na ovim prostorima.

"Potrebno je donijeti strategiju za mlade na svim razinama vlasti i ne smijemo se umoriti od traženja rješenja i mjera za rješavanje problema mladih osoba i obitelji. Kroz strategiju trebamo konkretizirati poteze kojima ćemo pomoći mladima, kako kroz promjene određenih zakona, tako i kroz programe pomoći domaćih i stranih institucija. Ono što zasigurno možemo je poboljšati uvjete obrazovanja, stjecanja nekretnine te mogućnosti zapošljavanja", kazao je predsjednik Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?