poslovni forum u Vitezu

Čavara: Nema puta natrag, ako smo se opredijelili za EU i reforme, ma koliko bile bolne

cavara vitez
24.11.2016.
u 11:26

Reformska agenda predstavlja dokument o kojem postoji opći konsenzus u BiH. Iako postoje razlike oko pojedinih zakonskih rješenja, svi ciljevi iz Agende su neupitni - kazao je Čavara

U organizaciji Gospodarske komore Federacije BiH, u Vitezu se održava Poslovni forum koji je posvećen temama "Europske integracije: Ekonomska politika BiH – izazovi, prilike, prijetnje" i "Reformska agenda – socioekonomske mjere ili proces ulaska BiH u euroatlantske integracije”.

Otvarajući Forum, predsjednik Federacije BiH i pokrovitelj ovog skupa, Marinko Čavara kazao je da se BiH nedvojbeno opredijelila za europski i reformski put, ali da za to mora ispuniti niz uvjeta.

- Reformska agenda predstavlja dokument o kojem postoji opći konsenzus u BiH. Iako postoje razlike oko pojedinih zakonskih rješenja, svi ciljevi iz Agende su neupitni - kazao je Čavara.

Čavara je, između ostalog, istaknuo da prioritet vlasti u BiH trebaju biti reforme zakona koje će stvorit pozitivno ozračje za razvitak gospodarstva, te, među ostalim, smanjiti fiskalna opterećenja i dodatno urediti tržište rada, a s ciljem povećanja zaposlenosti.

- Nema puta natrag, ako smo se opredijelili za Europsku uniju i reforme, ma koliko one bile bolne - kazao je Čavara.

Sudionicima skupa se obratio i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović koji je rekao da BiH ulazi u izazovno i uzbudljivo vrijeme, naglašavajući kako će na predstojećem europskom putu, poput odgovaranja na Upitnik Europske komisije, Ministarstvo vanjke trgovine i ekonomskih odnosa BiH imati važnu ulogu.

Predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić istaknuo je da u BiH postoje brojni zakoni koje je potrebno popraviti, jer gospodarstvenicima prave probleme, dok je veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio kazao je da, prema makroekonomskim pokazateljima, BiH lagano izlazi iz krize, te da će joj Hrvatska  i dalje biti strateški partner.

U radu Poslovnog foruma u Vitezu sudjeluju gospodarstvenici, te predstavnici svih razina vlasti u BiH i akademske zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?