Predsjednik Federacije BiH

Čavara na stručnom skupu o unaprjeđivanju poslovne klime u BiH

19.09.2017.
u 13:43

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjeluje na stručnom skupu "Unaprjeđenje poslovne klime i konkurentnosti u Bosni i Hercegovini", koji se održava u Cadenabbiji u Italiji, u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer.

Na stručnom skupu sudjeluju predstavnici stranaka koje pripadaju obitelji Europske pučke stranke i sveučilišni profesori ekonomskih znanosti, koji će, svatko iz svoje perspektive, dati doprinos skupu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

U svome izlaganju na temu "Vizija, strategija i politika ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine u cilju unaprjeđenja poslovne klime i konkurentnosti", predsjednik FBiH je naglasio potrebu za brzom promjenom poslovnog okruženja.

Upravo poboljšanje konkurentnosti poduzeća je ključni izazov koji stoji pred bosanskohercegovačkim gospodarstvom u idućih desetak godina, naglasio je Čavara.

Prema njegovim riječima, unaprjeđenje poslovnog okruženja te poticanje poduzetništva, bitna je pretpostavka za rast privatnog sektora.

"To prije svega podrazumijeva uspostavljanje adekvatnog pravnog, poslovnog, socijalnog, sigurnosnog i, uopće, društveno-ekonomskog ambijenta", kazao je Čavara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije