kiseljak

Čavara na proslavi blagdana Imena Marijina u župi Gromiljak

16.09.2018.
u 15:07

U župi Gromiljak kod Kiseljaka, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na proslavi blagdana Imena Marijina kojeg vjernici ove župne zajednice proslavljaju kao patrona župe.

Misno slavlje predslavio je dr. mons. Pavo Jurišić, kanonik i profesor na Katoličko – bogoslovnom fakultetu.

„Danas smo se okupili da proslavimo imendan svoje nebeske majke, da joj čestitamo imendan i donesemo svoja srca da bi nas pogledala i kao majka prihvatila. Ovim blagdanom ističemo njezinu uzvišenost i svetost. Ona je izabrana između ljudi, dakle bila je jedna od nas, ali u samom začetku, Bog je učinio čistom od svakoga grijeha i time uzvisio nad sve ljude.“, istaknuo
je dr. mons. Jurišić.

Osvrnuo se i na povijest uvođenja blagdana Imena Marijinog, istaknuvši kako se ovaj blagdan počeo slaviti u Španjolskoj oko 1513. godine, kasnije se prenio u Napuljsko kraljevstvo, a blaženi papa Inocent II. uveo je ovaj blagdan za cijelu Crkvu, kao zahvalu za pobjedu kršćanske vojske nad Turcima kod Beča 1863. godine, priopćeno je iz Ureda Predsjednika FBiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
16:48 16.09.2018.

Svi naši političari su farizeji,dobro znamo kako je Isus postupio kada ih je zatekao u hramu Božijem, i svećenici bi trebali isto postupiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?