Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čavara na proslavi blagdana Imena Marijina u župi Gromiljak

16. rujna 2018. u 15:07 1 komentara 193 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

U župi Gromiljak kod Kiseljaka, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na proslavi blagdana Imena Marijina kojeg vjernici ove župne zajednice proslavljaju kao patrona župe.

Misno slavlje predslavio je dr. mons. Pavo Jurišić, kanonik i profesor na Katoličko – bogoslovnom fakultetu.

„Danas smo se okupili da proslavimo imendan svoje nebeske majke, da joj čestitamo imendan i donesemo svoja srca da bi nas pogledala i kao majka prihvatila. Ovim blagdanom ističemo njezinu uzvišenost i svetost. Ona je izabrana između ljudi, dakle bila je jedna od nas, ali u samom začetku, Bog je učinio čistom od svakoga grijeha i time uzvisio nad sve ljude.“, istaknuo
je dr. mons. Jurišić.

Osvrnuo se i na povijest uvođenja blagdana Imena Marijinog, istaknuvši kako se ovaj blagdan počeo slaviti u Španjolskoj oko 1513. godine, kasnije se prenio u Napuljsko kraljevstvo, a blaženi papa Inocent II. uveo je ovaj blagdan za cijelu Crkvu, kao zahvalu za pobjedu kršćanske vojske nad Turcima kod Beča 1863. godine, priopćeno je iz Ureda Predsjednika FBiH. 

  • Avatar Feral
    Feral:

    Svi naši političari su farizeji,dobro znamo kako je Isus postupio kada ih je zatekao u hramu Božijem, i svećenici bi trebali isto postupiti.