"Advent u Caritasu"

Caritas postavio adventsku kućicu s rukotvorinama osoba s invaliditetom

10.12.2021.
u 17:04

"Vrijeme došašća (adventa) u kojem se nalazimo ispunjeno je našim duhovnim hodom, rastom, obiteljskom molitvom i odricanjem. To je vrijeme koje nas poziva da budemo humani i činimo dobra djela. Stoga smo u Caritasu hercegovačkih biskupija ove godine odlučili sudjelovati u „adventskom programu“ postavljajući u dvorištu Caritasovog socijalnog i upravnog centra u Mostaru (u
Zagrebačkoj ulici) adventsku kućicu u kojoj će biti izložene rukotvorine korisnika iz radionicama za osobe s invaliditetom", priopćeno je iz Caritasa. 

"Želja nam je svim posjetiteljima predstaviti i ostale aktualne Caritasove projekte i aktivnosti, te potaknuti javnost na sveopće zalaganje za pomoć bližnjima u potrebi u čemu se naš biskupijski Caritas posebno ističe i prepoznaje. Na ovaj način želimo pokazati i dokazati kako je uz puno ljubavi i malo dobre volje moguće postići izuzetno vrijedna i zavidna postignuća. U konačnici želimo potaknuti sve ljude da osobnim zalaganjem ili vlastitim prilogom pomognu našu djelatnost koja je u cijelosti usmjerena onima koji bez naše pomoći teško mogu preživjeti", priopćeno je. 

"Naša će kućica biti otvorena svakim radnim danom u vremenu od 9 – 15 i od 17 – 20 sati, a nedjeljom od 7.30 - 13 i od 17 - 20 sati. U to vrijeme naši će korisnici uz pomoć volontera i djelatnika Caritasa biti na raspolaganju svim zainteresiranima koji nas žele posjetiti i kupiti nešto od naših posebnih i izuzetno vrijednih radova. Nasuprot bezličnog konzumerizma i bespotrebne blagdanske rastrošnosti nudimo vam mogućnost da vaše odricanje i žrtvu usmjerite u konkretno djelo ljubavi. Kupovinom ovih proizvoda priuštit ćete sebi ili nekoj dragoj osobi vrijedan i neobičan dar, ali istodobno pomoći i podržati Caritasove aktivnosti za osobe s invaliditetom. Višestruki su načini i mogućnosti preko kojih pojedinci, tvrtke i institucije mogu podržati aktivnosti Caritasa naših biskupija. Caritas je institucija koja plodove vaše ljubavi i odricanjausmjerav a onima kojima je ta ljubav u ovom trenutku najpotrebnija. Pomognite nam da zajedničkim snagama i ove godine uljepšamo Božić onima o kojima skrbimo i na taj način omogućimo svakom pojedincu život dostojan čovjeka. Jer mi ŽIVIMO LJUBAV", navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije