soliodarnost nakon katastrofe

Caritas pokreće akciju za pomoć stradalim u Albaniji

02.12.2019.
u 13:21

Iz Caritasa Bosne i Hercegovine uputili su apel u kojem pozivaju da se pomogne potrebitima u Albaniji.

“Kao konkretni znak našeg karitativnog zajedništva i solidarnosti sa svim stradalima, Caritasi u BiH poslali su 7000 eura za aktivnosti koje se provode u zbrinjavaju najpotrebitijih nakon razornog potresa. Isto tako, mi u Bosni i Hercegovini krećemo s pozivom da se svi zainteresirani priključe apelu Caritasa BiH i svojim darom pomognu najpotrebitijima. Caritas Albanije, koji već ima projekt pomoći stradalima od potresa koji se dogodio tijekom ljeta ove godine, odlučio je dio sredstava usmjeriti za osnovne potrebe u Draču, koji je i najviše pogođen”, naveli su iz Caritasa. Pristigla sredstva koristit će se za kupnju hrane, higijenskih potrepština, pokrivača i drugih potrebnih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Iz Caritasa su pritom najavili i novu akciju.

“S obzirom na ozbiljnost izvanredne situacije u Albaniji, Caritas BiH ovim pokreće akciju prikupljanja sredstava za stradale od potresa u Albaniji. Novac prikupljen na ovaj način bit će doprinos apelu Caritasa Albanije za pomoć stradalima. Novčane darove građani mogu uplatiti na bankovni račun Caritasa BiH: broj računa u KM: 338 690 221 206 2902, broj deviznog računa: IBAN BA39 338 690 481 206 3318, SWIFT CODE: UNCRBA 22 sa svrhom uplate: potres u Albaniji. Također, pomoći se može i pozivom na donacijski telefon Caritasa BiH - broj BH Telecoma 090 292 064, a cijena po pozivu iznosi 3 KM, pri čemu je PDV uključen”, objasnili su iz Caritasa zahvalivši svima koji se priključe i odazovu apelu.

Pritom su, zajedno s nad/biskupijskim Caritasima u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci svima uputili i svoju ljudsku, vjerničku i karitativnu solidarnost i pomoći u ovoj teškoj situaciji.

“Iskreno ljudsko suosjećanje i vjerničke molitve ožalošćenima zbog pogibije njihovih najbližih, ali i spremnost pružanja konkretne pomoći najpotrebitijima”, priopćili su iz Caritasa Bosne i Hercegovine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?