Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Caritas Mostar dobio sanitetsko vozilo za kućnu skrb

14. siječnja 2020. u 15:42 0 komentara 114 prikaza

Predsjedniku Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan mons. Ratku Periću 14. siječnja vlasnik salona vozila MRM Ljubuški-Mostar Miroslav Rupčić predao je ključeve darovanog sanitetskog vozila.

Nakon zahvale biskupa Perića, Rupčić je rekao kako je kuća MRM na raspolaganju za činjenje dobra: „Vrijeme je darivanja, a mi smo htjeli dati svoj doprinos, a u dogovoru s don Željkom Majićem ocijenili smo da je ovo trenutačno najpotrebnije i odlučili smo u svojim skromnim mogućnostima pomoći“, prenosi IKA.

Ravnatelj Caritasa Mostar don Željko rekao je da će prvi tim kućne skrbi nazvane „Milosrdni Samarijanac“ početi s aktivnostima u ponedjeljak 20. siječnja, a naglasak će biti na pružanju medicinske njege bolesnicima u obiteljskim domovima, ali će pomagati i u pospremanju stana, dostavi hrane i higijene te ako je potrebno i lijekova.

„Pozivam i sve koji mogu da se uključe u ovu akciju, jer nismo mi tako siromašni da čekamo pomoć izvana, da sami ne možemo pomoći“, dodaje don Željko. Ovaj tim je donacija Tjedna solidarnosti Hrvatskog Caritasa koji se provodi svake godine, a odlučeno je da se ta pomoć namjeni u ovu svrhu.

„Zahvaljujem Hrvatskom Caritasu i svim ljudima koji su sudjelovali, a želim ih potaknuti da ih ove godine povede evanđeoska ljubav, jer samo tako i tome duhu mi možemo djelovati“, istaknuo je ravnatelj Caritasa Mostar.

Pozvao je sve koji znaju za ostavljene i osamljene osobe i koji su potrebni Caritasove ljubavi da informacije dostave u Caritas kako bi medicinska sestra i njegovateljica mogle doći i na njihove adrese. „Nadamo se da ćemo uskoro, zahvaljujući i poslovnim ljudima iz Hercegovine, sa sličnim aktivnostima početi i u drugim dijelovima biskupije“ zaključio je Majić.

Kućna skrb u Caritasu Mostar bila je aktivna sve do 2016. kada se zbog objektivnih razloga ugasila, ali je cijelo vrijeme bio otvoren poziv da se ponovno otvori ovaj najkaritativniji i najhumaniji oblik pomoć.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.