Osudio masovna okupljanja

Capak pozvao na navijanje uz epidemiološke mjere: 'Sve drugo vodi u probleme'

Krunoslav Capak
Luka Stanzl/Pixsell
12.06.2021.
u 09:15

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pozvao je građane da navijaju za hrvatsku reprezentaciju na epidemiološki prihvatljiv način jer, kako kaže, sve drugo vodi u probleme i daljnje zatvaranje.

Za Dnevnik HTV-a osvrnuo se i na okupljanje u Zadru nakon utakmice i osvajanja naslova prvaka te ustvrdio kako je to jako loše.

- To je epidemiološki loše za naše zdravlje, a s druge strane se šalje loša slika u svijet oko toga da se takvi događaji mogu dogoditi i koja onda odbija one koji žele sigurno ljetovati i sačuvati svoje zdravlje, kazao je. Govoreći o digitalnim potvrdama, navodi kako ne smatra da one pridonose diskriminaciji. 

- EU je donijela propis o digitalnoj potvrdi za lakši prelazak granice i u medicinske svrhe, dakle, da se lakše može kontrolirati je li netko cijepljen ili je prebolio COVID-19. Mi mislimo da će se to koristiti širom Europe za sigurna okupljanja, što smo mi isprobali unaprijed. Znate da je bilo probno poslovno okupljanje i probno vjenčanje, sve je završilo na siguran način. Smatramo da možemo tu digitalnu potvrdu koristiti i u te svrhe, to je dodatna stimulacija građanima da se cijepe i dobit će potvrdu na 210 dana s kojom će moći ići na događaje. U protivnom će imati potrebu ići na testiranje ili imati potvrdu o preboljenju, kazao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?