njemačka vanjskotrgovinska komora

Čak 73 njemačke tvrtke traže poslovne 
partnere iz BiH

04.05.2018.
u 20:40

Čak 73 respektabilne tvrtke iz Njemačke žele uspostaviti konkretnu poslovnu suradnju s tvrtkama s prostora zapadnog Balkana, što uključuje i kompanije iz BiH, piše Večernji list BiH.

Radna snaga

Zbog toga Udruga za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačko Savezno ministarstvo za gospodarsku suradnju i razvoj (BMZ), njemačko Savezno ministarstvo za gospodarstvo i energiju (BMWi) te Njemačka vanjskotrgovinska komora (AHK) organiziraju 19. srpnja ove godine konferenciju pod nazivom “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana”, koja će se održati u Frankfurtu na Majni.

- Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim tvrtkama koje su zainteresirane za uspostavljanje poslovnih kontakata s proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresirane njemačke tvrtke dolaze pretežito iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike te manji broj tvrtki iz elektro i elektroničkog sektora - priopćeno je iz Udruge poslodavaca Federacije BiH, koja poziva sve zainteresirane tvrtke da se prijave na ovu konferenciju.

Impuls od Vlade FBiH

U profilima njemačkih kompanija navodi se što sve tvrtka, tj. proizvođač iz regije, treba imati u svom proizvodnom portfelju kako bi se kvalificirala za potencijalnu suradnju. Treba istaknuti kako je prošle godine pokrenuta poslovna suradnja među tvrtkama iz BiH s tamošnjom automobilskom industrijom, prije svega automobilskim gigantima poput njemačkog Volkswagena, a sudjelovat će i u izradi raznih komponenti za električne automobile, čiji trend proizvodnje stalno raste. Posebnu korist od te suradnje s automobilskim industrijama iz država članica Europske unije imat će Aluminij Mostar, kao jedan od najvećih bh. izvoznika.

Na jačanju aktivnosti vezanih uz projekt “Razvoj automobilske industrije Federacije BiH” dodatni impuls dala je Vlada Federacije BiH kroz Grupaciju automobilske industrije Gospodarske komore Federacije BiH.

Tvrtke iz Bosne i Hercegovine još će se snažnije povezati s automobilskom industrijom iz Europske unije, prije svega automobilskim gigantima poput njemačkog Volkswagena. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije