Vrijedi isprobati!

Čaj s đumbirom koji ti može ti pomoći izgubiti kilograme i dobar je za zdravlje

Instagram
12.02.2020.
u 18:56

Sa samo dva sastojka - đumbirom i vodom, vrlo je jednostavno spraviti napitak, a protuupalni i antioksidativni aspekti ovog korijena mogu ti pomoći da izgubiš nekoliko kilograma. 

Istraživanje iz časopisa Metabolism iz 2012. tvrdila je da su sudionici uspjeli umanjiti osjećaj gladi zahvaljujući đumbiru, što im je pomoglo da zadrže zdraviji način prehrane. 

Samo nekoliko godina kasnije (2014.), je Journal of Science and Food Agricultural podržao tu teoriju istraživanjem koje tvrdi da "dodatak đumbira suzbija pretilost induciranu dijetom s velikom masnoćom." 

Znanstvenici su smatrali da su dnevne doze čaja od đumbira obećavajući dodatak za liječenje pretilosti. 

A sad recept 

Dakle, kako napraviti čaj od đumbira? Najprije operi svježi komad korijena đumbira. Zatim naribaj oko pola žličice ili ga pažljivo nasjeckaj nožem. Možeš koristiti svoju omiljenu metodu za kuhanje vode - čajnik, lonac za kuhanje ili zagrijavanje u mikrovalnoj. Kad je voda vruća, dodaj đumbir i ostavi da odstoji oko 10 minuta. 

Prije pijenja ocijedi komadiće đumbira i baci ih. Ako više voliš hladna pića, možeš pričekati da se ohladi ili dodati led. Okus đumbira za neke može biti malo intenzivan, pa je dodavanje svježeg limuna ili malo meda u redu i neće poništiti moćnu snagu đumbira. U stvari, dodavanje meda također ti može pomoći dobiti zdravije bonuse - poput dobrog kolesterola. 

Možda ćeš biti u iskušenju piti što više čaja od đumbira, ali važno je upamtiti da previše tog čaja može biti loše za tebe. Stručnjaci preporučuju da ne prelaziš više od četiri grama đumbira dnevno, što bi vjerojatno bilo više đumbira nego što bi itko ikad poželio konzumirati. 

Prije nego što popiješ litre i litre ovog recepta tijekom dana, također bi se trebala konzultirati sa svojim liječnikom. Ako ćeš se držati pravila, nadamo se da ćeš uskoro gledati kako se brojevi na vagi smanjuju - i možda će ti uslijediti nekoliko dodatnih zdravstvenih poboljšanja.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?