Sutkinja Sanela Rondić proglasila je krivim predsjednika FBiH Živka Budimira

Budimiru uvjetno pola godine zatvora zbog posjedovanja oružja

'bih...mostar...26.04.2013...uhicenje, zivko budimir'
Foto: ''
11.07.2014.
u 12:16

Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je optuženi počinio kazneno djelo kako je navedeno u optužnici

Sanela Rondić, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, danas je Živka Budimira proglasila krivim za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, te mu izrekla kaznu zatvora od šest mjeseci koja neće biti izvršena ukoliko u roku od godinu ne počni novo kazneno djelo

Ona je naglasila da ne stoji prigovor obrane, te da su pripadnici SIPA-e prilikom pretresa ureda predsjednika Federacije BiH izvršenog 26. travnja prošle godine kada je pronađen pištolj "češka zborjevka" sa sedam metaka od kojih jedan u cijevi, sve izveli zakonito.

- Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je optuženi počinio kazneno djelo kako je navedeno u optužnici, a smatramo da će uvjetna osuda postići svrhu kažnjavanja. Sud nije našao otežavajuće okolnosti kod optuženog, dok je kao olakšavajuće uzeo u obzir da optuženi nije ranije osuđivan, da pištolj nije nabavljen na "crnom tržištu", da je obiteljski čovjek, te njegovo korektno ponašenje tijekom suđenja - kazala je sutkinja Rondić obrazlažući presudu.

Dodajmo da Živko Budimir i njegov odvjetnik Ragib Hadžić nisi prisustvovali izricanju presude kako su ranije i najavili, a to po zakonu i nisu bili dužni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?