Požega

Brotnjak Dario Dropulić najbolji ročnik HV-a

Dario Dropulić
30.04.2024.
u 17:30

U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni 123. brigade HV-a u Požegi završena je obuka prvog ovogodišnjeg, odnosno 41. naraštaja ročnika i ročnica na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju uspješno je završilo ukupno 117 ročnika, odnosno 106 muškaraca i 11 žena.

Uoči završetka obuke, ovog tjedna održano je i natjecanje za najboljeg ročnika, gdje su najspremniji ročnici i ročnice pokazali svoje vještine i psihofizičke spremnosti. Pobjednici natjecanja za najboljeg ročnika su ročnik iz općine Čitluk Dario Dropulić i ročnica Mia Poturica, koji su pokazali najbolje vještine i spremnost.

Natjecanje se sastojalo od prolaženja poligona s 15 radnih točaka koje se ocjenjuju, a neke od radnih točaka su gađanje zračnom puškom, orijentacija uz pomoć ručnog kompasa, sastavljanje naoružanja AP-VHS-D1 i samokresa HS 2000, poznavanje vizualnih signala i druge.

Ročnik Dario Dropulić rekao je kako je sretan što je osvojio titulu najboljeg ročnika i iznio svoje dojmove o obuci istaknuvši: - Obuka je bila dinamična i zanimljiva te pozivam sve da se prijave na dragovoljno vojno osposobljavanje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije