Blagdan Velike Gospe

Brojni stigli iz svijeta kako bi osjetili jedinstveno ozračje

14.08.2015.
u 09:25

Ulaznice za humanitarni koncert se prodaju po cijeni od 10 konvertibilnih maraka, a novac će biti proslijeđen u humanitarne svrhe

U okviru programa obilježavanja Dana grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe na ljetnoj pozornici na Trgu žrtava kod križa upriličena je večer folklora i kulturne baštine „Brijeg Široki slavno ti je ime". Na ovoj smotri izvornog narodnog stvaralaštva, što su je organizirali Grad Široki Brijeg i širokobriješki KUD Ganga, nastupili su KUD-ovi iz Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Gruda, Tomislavgrada i Imotskog. Članovi KUD-a Ganga zapjevali su gangu, a Mate Anić zasvirao je na diplama i guslama: KUD Brda iz Izbična predstavio se gangom, bećarcem i svirkom na diplama, a članovi KUD-a Sveta Ana iz Ljutog Doca s nekoliko izvornih napjeva i bećarcem iz blatskog kraja.

Oduševila je skupina gangaša iz Ljubuškog, kao i gangaši „Mile Sesar i ekipa" iz Gruda i gangašice iz Tomislavgrada. KUD Sveti Ante iz Cima predstavio se zdravicom, gangom i bećarcem, a KUD Herceg Stjepan Blagaj - Buna izvornim bećarcem iz istočne Hercegovine. Zanimljiv je bio i nastup skupine „Imotske bijele ruže" i gangašica iz Prološca. Brojna publika mogla se upoznati s ljepotom narodne nošnje iz Izbična. Na guslama su se predstavili Vlado Mikulić iz Kočerina i Željko Keža iz Ljubuškog.

U okviru programa upriličeno je i druženje nogometaša Širokog Brijega s publikom, a večer uoči blagdana Velike Gospe na programu je nastup glazbenih skupina Juke box iz Čapljine i Flash back banda iz Metkovića. Šlag na kraju je nastup Željka Bebeka na sam Dan grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe. BEBEK & The band nastupit će na ljetnoj pozornici kod križa u 21 sat, a predgrupa će im biti Tango band iz Širokog Brijega.

Široki Brijeg je već danima u ozračju Dana grada i blagdana Velike Gospe. Brojni Širokobriježani stigli su iz svijeta kako bi osjetili jedinstveno ozračje širokobriješke Gospojine. Ugostitelji spremno očekuju mnoštvo gostiju iz čitave Hercegovine i šire. Bit će veselo na prepunim ulicama grada, na terasama kafića, a na terasi hotela Park nastupit će Igor Cukrov. Brojni ugostiteljski objekti priređuju razna iznenađenja za svoje goste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije