Josip Grubeša

Brojni izazovi stoje pred BiH u oblasti pravosuđa

27.10.2017.
u 11:23

Ministar pravde BiH Josip Grubeša upoznao je europsku povjerenicu za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova Veru Jourovu na Ministarskom forumu EU - zapadni Balkan, koji se održava u Sofiji, da BiH radi kontinuirano na reformi pravosuđa, kao i na sveukupnom procesu prilagodbe standardima EU-a.

- Brojni su izazovi koji stoje pred našom zemljom u oblasti pravosuđa. Neupitni su pozitivni koraci koje smo napravili, ali jasno nam je kako su oni nedovoljni i da moramo poduzimati daljne mjere u procesu uspostavljanja vladavine prava - kazao je ministar Grubeša, istaknuvši da je krajnji cilj zadobiti povjerenja građana u domaće pravosuđe.

Kako je priopćeno iz Ministarstva pravde BiH, europska povjerenica istaknula je da je za svaku zemlju reforma pravosudnoga sustava zahtjevna i odgovorna zadaća, ali da BiH mora praviti odlučnije korake. 

- Reforme u pravosuđu izazov su i za države koje su već članice EU-a, a posebno su od velike važnosti za zemlje koje se tek žele pridružiti Europskoj uniji - naglasila je Jourova.

Potvrdila je spremnost Europskog povjerenstva da podrži reformu pravosuđa u BiH i svim zemljama zapadnog Balkana i to pomoću političke potpore, stručnih savjeta i financijske pomoći iz sredstava pretpristupnih fondova.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?