chen bo

Brojna velika kineska poduzeća sve više ulaze u projekte s BiH

20.12.2018.
u 10:02

Želim prosperitet Kini i BiH, želim vječno prijateljstvo narodima naših dviju država. Doviđenja, dragi prijatelji, doviđenja BiH - poručila je veleposlanica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo na prijmu koji je organiziran u povodu završetka njezina mandata. Istaknula je da je imala želju pomoći BiH te da je na tome radila tri i pol godine.

- BiH je u protekle tri godine postigla konstantan ekonomski razvoj, očuvala društvenu stabilnost, napredovala na europskom putu. Iako se BiH suočava s brojnim izazovima, vjerujem da je ispred nje sve bolja budućnost - naglasila je Chen. Zahvalila je svim narodima BiH što vole Kinu, što njeguju prijateljstvo s kineskim narodom i što smatraju Kinu partnerom za suradnju.

- Zahvaljujem i Kinezima koji žive u BiH na tome što se zalažete za jaču suradnju dviju zemalja i nikad ne odustajte od toga unatoč teškoćama - navela je Chen. Podsjetila je i na projekte koji povezuju Kinu i BiH. Među njima izgradnju Termoelektrane u Stanarima, inicijativu “Pojas i put”, a posebno je istaknula ukidanje viza polovinom ove godine čime su Kina i BiH jedna drugoj postale dostupnije. - U prvih deset mjeseci ove godine broj kineskih turista u BiH dosegao je 52.000, s tim da je samo u listopadu zabilježen broj od 12.000 - rekla je Chen. Podsjetila je da je prije nekoliko dana kinesko poduzeće potpisalo ugovor o koncesiji za izgradnju autoceste između Banje Luke i Prijedora.

- Izgradnja Bloka 7 predstavlja moje najveće očekivanje. Nadam se da će se početak gradnje dogoditi u bližoj budućnosti - istaknula je Chen. Veleposlanica na odlasku iz BiH zahvalila je gostima koji su došli na njezino posljednje obraćanje tijekom veleposlaničkog mandata te izrazila uvjerenje da će Kina i BiH uvijek moći računati jedna na drugu. Prijmu su nazočili brojni predstavnici političkog, kulturnog i javnog života u BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?