Koordinacijskoo tijelo

Broj ilegalnih migranata u BiH značajno povećan

19.12.2017.
u 16:52

Na sastanku Koordinacijskog tijela za pitanja migracija u Bosni i Hercegovini kojim je danas u Sarajevu predsjedavao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, razmatrane su mjere za rješavanje pogoršane situacije u toj oblasti.

Istaknuto je da je zbog otvaranja južne rute koja ide preko Albanije i Crne Gore u proteklom razdoblju došlo do značajnog povećanja broja ilegalnih migranata u BiH, te su kapaciteti Azilantskog i Imigracijskog centra u potpunosti popunjeni. Zbog toga će biti zatražena pomoć i drugih institucija za rješavanje tog problema.

Najavljeno je da će u narednom razdoblju biti održan sastanak s predstavnicima Crne Gore i Hrvatske, preko čijih teritorija trenutno prolazi najveći broj migranata, a radi poduzimanja zajedničkih mjera.

Također, bit će poduzete strožije kontrole kako bi bio spriječen ulazak ilegalnih migranata na teritoriju BiH, ali i rigoroznija borba protiv krijumčara ljudima, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH, prenosi Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije